Soft Power olarak Türk Dizileri…
1980’li yıllarda alışıla gelmiş Brezilya dizilerinin anavatanına, Türkiye orijinli dizilerin satılıyor olması artış şaşırtıcı değil. Soft Power veya Yumuşak Güç; etki alanını maksimuma çıkaracak topsuz tüfeksiz bilinirlik olarak da ifade edilebilir. Düşünsenize bir bakıma kültür ihracatını gerçekleştiriyorsunuz, ki böyle bir tanıtım için karşı taraf size para ödüyor.

Yıllık ihracat hacmi $400 milyon, ihraç edilen ülke sayısı 100’den fazla olduğunda ve bu süreklilik arz ediyorsa bu tam anlamıyla endüstri değil midir ?
BE Produksiyon ve Entegrasyon lokasyon temini, ürün yerleştirme, teknolojik ekipman sağlama, casting tarafında entegrasyon süreçlerinde sinerji yaratacak isimlerin önerilmesi, e-ticaret (artık t-ticaret olarak adlandırılıyor) taraflarında buradaki aktif rolleri ile sağladığımız hizmetler çeşitlilikleri öne çıkmaktadır.
Lokasyon temini, bir emlak hizmeti sunmaktan farklı olarak merkezinde mesken veya ticari bir mekanın olduğu ama sözleşmenin en önemli unsur olduğu bir alandır.
BC Produksiyon ve Entegrasyon‘un ODE Teknoloji ile birlikte projelendirdiği ve geliştirdiği Mekanseç web ve mobil uygulamasında (Android ve Apple IOS) 7.000’e ulaşan lokasyon portföyüyle tüm görsel sanatların ihtiyaç duyduğu alanları karşılamaktadır.
Burada temel yaklaşım atıl olan her metrekarenin kullanılmadığı her an bir eko-sistemin parçası olmasını sağlamaktır. Şirketimiz sahadaki ekipleri sayesinde sürekli olarak yeni alanları uygulamasına katmakta ve tüm yapımcıların kullanımına sunmaktadır.
Entegrasyon ve ürün yerleştirme tarafında ise TV Kanalları ve Ajanslar dışındaki en büyük oyuncu BC Entegrasyon ve Prodüksiyon’dur. Senaryo ile organik olacak şekilde gerçekleştirilen entegrasyon neredeyse taraflar için yarattığı tatminle bir sonraki projenin de altyapısını oluşturmaktadır. Bundan sonraki aşama ise görsellik kazanan tüm ürünlerin e-ticarete konu olabilmesidir.
Bir MARKA için ürünü ve mesajını en kestirme yoldan hedef kitleye ulaştırması için daha etkili ve direkt yol düşünemiyoruz. Pandemi sonrası kendisini iyice belli eden e-ticaretin varlığını daha da belirgin hale getirmesinde en büyük desteklerden birisi kesinlikle dizilerden gelecektir. Dizilerde var olan ürünlerin pazardaki satışlarını nasıl desteklediğine gelmeden önce tüketicilerin davranışlarında oyuncuları nasıl takip ettiğini görelim.
1934 yılında “Bir Gecede Oldu” orijinal adıyla “It Happened One Night” filminde Clark Gable gömleğini çıkardığında hiç kuşkusuz dönemin moda algısını bu kadar değiştireceğini düşünmemişti. Gable’ın gömleğini çıkardığında içine atlet giymediği görüldü ve bu sahneden sonra dönemin kadınları atlet giyen erkekleri aşağılar oldu. Bunun üzerine atlet satışlarında yüzde 75’lik bir düşüş yaşandı.’’ (kaynak: Gönül Doğan Makaleleri)
Bir çok konuda çeşitli makale ve yazılarımın olduğu diğer yazılara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…